sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Snusfest - uutisia

Ruotsin nuuskamarkkinat ovat tällä hetkellä voimasuhteiden osalta suurten muutosten kohteena. Markkinoille ilmeisen vahvasti mukaan tulleiden uusien merkkien ja lajikkeiden vuoksi perinteikkäämmät nuuskamerkit ovat panostamassa tuotteissaan entistä vahvemmin myös makuihin. Muiden muassa General on vahvistamassa arsenaaliaan erittäin laadukkaaksi luvatulla Onyx -lajikkeella. Onyxin hinta on tällä hetkellä Tukholman katukaupassa huomattavasti keskivertonuuskaa korkeampi. Myös aiemmin, lähinnä irtonuuskapuolella arvokkaassa maineessa ollut Röda Lacket (kuva vasemmalla) on lähdössä mukaan portion-markkinoille.

Uudet merkit koventavat kilpailua

Tukholmassa käydään tällä hetkellä ehkä kovempaa kilpailua nuuskamarkkinaosuuksista kuin koskaan aiemmin. Syitä koventuneeseen kilpailuun on nähtävästi useampia. Suurimpana syynä pidettäneen kuitenkin Yhdysvaltalaisten tupakkajättien mukaantuloa markkinoille. Kuten Snusfest viime syksynä uutisoi, tuli ruotsalaisvalmistajien kanssa ostajista kilpailemaan lähinnä savukkeistaan tunnettu Lucky Strike. Nyt kilpailukentälle on tulossa myös toinen tupakkajätti, Prince, joka on jo kerinnyt lanseeraaman ensimmäisen nuuskansa. Princen lisäksi uusista merkeistä ovat saatavilla myös LD sekä Utmanaren. (kuva oikealla)

Snusfestille suotu vastuullinen tehtävä nuuskien testikäyttäjänä toteutetaan maanantaina, yhdeksäntenä päivänä tammikuuta. Testituloksista Snusfest raportoi ennen uutta presidenttiä!

p.s. Muista äänestää oikein!