tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Go Ahvenanmaa, go!!!

Haluan tässä osoittaa vilpittömän kunnioitukseni ahvenanmaalaisia kohtaan, joissa virtaa sen verran päämäärätietoista ruotsalaisverta, että he ovat valmiita uskomattoman koviin otteisiin oikeuksiaan puolustaessaan. Ahvenanmaan maakuntapäivillä, alunpitäen vastentahtoisesti hyväksytty EU:n uusi tupakkalaki kieltää nuuskan myynnin koko EU:n alueella, myös Ahvenanmalla. Ruotsi on Euroopan Unionin ainoa maa, jota tupakkalaki ei sellaisenaan koske. Ahvenanmaalaiset eivät kuitenkaan sortuneet mihinkään johtamattomaan jupinaan, vaan asiansa osaavina olivat haistaneet EU:n kankean tupakkalain keskellä ammottavan, Tukholman saariston kokoisen aukon.

NUUSKAN MYYNTI TULEE JATKUMAAN MYÖS AHVENENMAALLE REKISTERÖIDYILLÄ LAIVOILLA... RUOTSIN ALUEVESILLÄ!!! Toisinsanoen, haistattelupeli on alkanut. Nuuskakaapit siis pysyvät tilkittyinä minuutilleen Ruotsin rajalle asti, mikä saattaa tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Helsingin linjalla ja Turun iltalaivoilla nuuskanmyynti voi alkaa vasta aamuyöllä. Tottakai tällä tempauksella on riskinsä, mutta toivokaamme, että EU:n valtakoneisto unohtaisi piskuisen ja ärsyttävän nokkelan Ahvenanmaan "nuuskajupakan" esimerkiksi Bulgarian ja Romanian EU-liittymisneuvottelujen takia.

Ja lopuksi vetoomus. Koittakaa säilyttää malttinne ja muistaa kiittää mitä kauneimmin sitä hyvän asian ihmistä, joka ei suostu joustamaan nuuskan myynnin rajoituksista. Se on meidän itsemme turvaksi.

Tallink, Nordic Jet Line, Linda Lines tai Helsingistä liikennöivät Eckerö Linet eivät myy nuuskaa ja Suomen manterelta liikennöivistä Silja- ja Viking Linen aluksistakin vain seuraavat:
Silja Symphony
Silja Festival
Silja Serenade
Silja Europa
Viking Mariella
Viking Gabriella
Viking Amorella
Viking Isabella