sunnuntaina, kesäkuuta 18, 2006

Hallitse nuuskaa -kurssi, osa 2

Tuntuuko siltä, että nuuska vie sinua, etkä sinä nuuskaa? Huomaatko silloin tällöin vaipuvasi omiin maailmoihisi murehtimaan nuuskan lujaa otetta ja harkitsevasi lopettamista pelkotilojen ollessa pahimmillaan? Olen aistivinani myötäilevää muminaa ja nyökyttelyä... Ei hätää hyvä nuuskan käyttäjä, Snusfestin lääketieteellisellä sektorilla on ilouutisia juuri SINULLE. Hallitse nuuskaa -kurssi tarjoaa nuuskan ystäville testatusti turvallisia ohjeita ja niksejä TÄYSIN ILMAISEKSI.

Hallitse Nuuskaa -kurssi on tullut päätösjaksoonsa. Tällä kertaa kohennamme melko vaivattomasti suun limakalvojen kuntoa.

Monille paatuneille nuuskaajille on muodostunut vuosien saatteessa tavaksi käyttää nuuskaa erittäin tiukalla rotaatiolla. Jopa niin tiukalla, ettei vanhaa nuuskaa poisteta huulesta ennen kuin uusi on valmiina odottamassa vuoroaan. On ymmärrettävää, etteivät tällaiset käyttötottumukset ole omimpia suun hyvinvoinnin edistämisessä tai vaalimisessa.

Hallitse nuuskaa -kurssin osa 2 paneutuu suun limakalvojen hyvinvointiin. Ihmisillä testattu järjestelmä vaatii hieman päättäväisyyttä, varsinkin kuurin alkuvaiheessa, mutta mitä pidemmälle nuuskanhallinta etenee, sitä helpommaksi ja vaivttomammaksi systemaattinen kontrollointi käy.

Kuurin yksinkertaisena ideana on pitää nuuska-annosten välissä viidentoista minuutin pituisia taukoja ja rajoittaa käyttö tiettyyn määrään, esimerkiksi purkkiin päivässä. Itselle on hyvä luoda myös poikkeuslait mielekkyyden ja tavan käyttöönoton helpottamisen vuoksi. Tällaisia viidentoista minuutin tauon säännöstä poikkeamiseen oikeuttavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi tylsä automatka, elokuvateatteri tai urheilutapahtuma. On kuitenkin tärkeää, ettei itse määritellyt poikkeuslain pykälät ole liian väljiä. Poikkeuksen tulee olla ehdottomasti poikkeus, ei sääntö.

Snusfestin lääketieteellisen sektorin järjestämien, onnistuneiden ihmiskokeiden tulokset ovat osoittaneet kistattomasti, että viidentoista minuutin pituiset käyttötauot ovat vähentäneet nuuskan kulutusta merkittävästi ja kohentaneet suun limakalvojen vointia.

Ole sinäkin rohkea ja puhu asioista niiden oikeilla nimillä! Ongelma ei ole ongelma, mikäli siitä tekee itselleen mukavan pikku tavan. TARTU HAASTEESEEN, OTA HALLITSE NUSKAA -KURSSI OSAKSI ELÄMÄÄSI!

Snusfestin lääketieteellinen sektori vastaa kaikkiin kurssin tekniikkaa koskeviin kysymyksiin sähköposteitse, osoitteesta snusfest@gmail.com

Snusfest kiittää kaikkia millään tavoin Hallitse nuuskaa -kurssiin osallistuneita tai liityviä henkilöitä!