sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Snusfest Kesärieha 2006



Snusfestin Kesärieha 2006 käynnisti nuuskakesän kuluneen viikon torstaina, 8. kesäkuuta, Ahvenanmaan risteilyllä. Tapaus oli järjestetty sekä juhlintasyistä että myös protestiksi nuuskamyynnin loppumiselle Ahvenanmaan alueella ja laivoilla, jotka kulkevat suomenlipun alla.


Osanotto tapahtumaan oli kannustava organisaation ideologialle. Johtoryhmän, sekä eri toimikuntien lisäksi paikalla oli lukuisia muita ihmisiä, jotka nauttivat sekä nuuskahyllyjen antimista että raikkaasta meri-ilmasta ja sielun seisauttavista maisemista.



Matka alkoi aamun vasta valmistellessa sarastusta Helsingistä, josta se jatkui junalla Turkuun ja sitä kautta Maarianhaminaan. Laivan yökerhossa järjestetyssä avajaismaljatilaisuudessa puheita pidettiin johtoryhmän ja toimikuntien tahoilta ja niissä erityisesti korostettiin kuluneen puolen vuoden ansioita, annettiin tunnustusta mm. General Onyxille, joka hieman horjuvan alun jälkeen on noussut yhdeksi suosikeista, yhdyttiin tyytyväisyyteen virallisten sivujen ulkonäöstä ja nuuskan käytön lomassa puhkuttiin uskoa vuoden jälkimmäiselle puoliskolle sen kaikkine haasteineen.



Luontoäiti hymyili nuuskamatkalaisille maireasti ja Ahvenanmaan saaristomeri tarjosi parhaita apujaan. Matkan aikana myös ulkopuoliset risteilijät osoittivat kiinnostusta ja buffet-keskustelut olivat antoisia.



Snusfest totesi matkan aatteen riemuvoittona ja alkoi suunnitella tulevia vastaavankaltaisia ekskursioita.

Sami Sirviö- trophyllä tilaisuuden parhaana nuuskana palkittiin Generalin näyttävä Onyx.